Lemper

Lemper

Lemper

Rijstrolletjes met gekruide kip in huishoudfolie

Bereiding:

Was de ketan- en de zilvervliesrijst. Begin de zilvervliesrijst te koken in 150 ml water en voeg snufje zout en ong. een derde van de santen toe. Kook de rijst tot hij papperig is. Zet in de tussentijd de ketanrijst onder water en week het zolang de zilvervliesrijst kookt.

Kook de ketanrijst met 200 ml. water en de overgebleven santen voor ongeveer 20 minuten. Giet af en roer de zilvervliesrijst erdoor.

Kook de kipfilet en snijd hem daarna in kleine stukjes. Snipper de knoflook en ui en fruit deze aan. Voeg de ketoembar, kentjour, djinten en sereh toe en fruit deze even mee. Voeg het water en de djeroek poeroet toe. Op smaak brengen met wat zout, peper en de zoetstof/zoetjes. Laat het mengsel indikken. Voeg op het laatst de gesneden selderij toe en bak het even mee. Voordat je gaat vullen haal je de djeroek poeroet blaadjes eruit.

Rolletjes:

Knip de plasticfolie op een formaat van 15 x 15 cm. De lemper wordt  ongeveer 10 cm lang. Strijk wat rijst uit op de folie en plet de rijst tot een rechthoek. Leg er een eetlepel vulling op en pak de onderkant van de folie en sla het dubbel zodat de rijstplak dubbelgeklapt is en de vulling er helemaal tussen zit. Rol hem nog even tot het mooi rond is. Pak aan weerszijden van de rol het plastic vast en draai de uiteinden dicht (als een toffee). Stoom de rolletjes ongeveer 10 minuten in stoompan of in een stoommand boven een pan met kokend water.

Tip: vervang de kip door kabeljauw of garnalen. Dit gerecht wordt nog aromatischer als je de lemper rolt in bananenblad.

      Type: bijgerecht

      Keuken: Indonesisch

      Bereidingstijd: 1 uur en 50 min. (koken en rollen)

      Ingrediënten voor ong. 10 stuks

  • 100 gr  ketanrijst
  • 50 gr. zilvervliesrijst
  • 20 gr santen
  • zout

Voor de vulling:

  • 100 gr kipfilet
  • 1 sjalot
  • 1 lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl ketoembar
  • ¼ tl kentjour
  • ½ tl djinten
  • ½ tl sereh
  • 150 ml water
  • 2 djeroek poeroet
  • ½ tl zoetstof of
  • 1 a 2 zoetjes(candarel,  natrena of andere zoetstof)
  • 3 a 4 takjes selderij

      Keukenbenodigdheden:

  • Stoompan/stoommand
  • plasticfolie

      Voedingswaarden per  portie van 100 gram :

  • 156 kcal  Energie
  • 2,3 g        Vet
  • 1,3 g        Verzadigd Vet
  • 6 g            Eiwit
  • 27,4 g     Koolhydraten
  • 1,1 g        Vezels
  • 0,47 g     Zout
  • zo kan het ook een ingredient

  • zo kan het ook een ingredient

  • zo kan het ook een ingredient

  • zo kan het ook een ingredient

  • zo kan het ook een ingredient

By | 2018-05-11T12:45:39+00:00 mei 11th, 2018|Categories: Food recepten, Vezels|Tags: , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.