Mandarijn-Yoghurt pudding

Een heerlijk fris gluten-, lactose- en koemelkeiwitvrij toetje.

Bereiding:

Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze ca. 5-8 min. weken.

Pel 4 mandarijntjes en pureer ze in de keukenmachine, druk ze door de zeef en vul het sap bij tot 200 ml met de sojamelk.

Verwarm het mandarijn/sojamelk mengsel, voeg de suiker toe en laat dit oplossen. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat deze ook oplossen in het mengsel (niet laten koken).

Doe ondertussen 250 ml sojayoghurt in een aparte kom en pel het 5e  mandarijntje, snijd dit in stukjes en roer door de yoghurt.

Laat het mandarijn/sojamelk mengsel even afkoelen (ong. 5 minuten) en roer hier eerst een beetje yoghurt door, laat dit goed mengen/oplossen en voeg het bij de overige sojayoghurt.

Schenk het in schaaltjes en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast.

Pel het laatste mandarijntje en leg dit als garnering bovenop de puddinkjes.

Type: dessert

      Keuken: Hollands

      Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten enmin. 3 uur opstijven.

      Ingrediënten voor ong. 4 stuks:

  • -250 ml soja yoghurt (Alpro Naturel of Alpro mild & creamy)
  • -100-150 ml sojamelk
  • -6 mandarijnen
  • -30 g kristalsuiker
  • -5 gelatine blaadjes

      Keukenbenodigdheden:

  • – 4 puddingvormpjes
  • – blender of staafmixer
  • – zeef

      Voedingswaarden per  portie van 150 gram :

  • Kcal: 119
  • vet: 2 g
  • verzadigd vet: 0,3g
  • eiwitten: 6 g
  • koolhydraten: 18 g
  • vezels: 2 g
  • calcium: 128 mg
  • vitamine B12: 0,3 mcg
  • Jodium: 0,3 mcg