Brochure gezonde kerstrecepten

Met Kerstmis wordt er heel veel gegeten, dat is niets nieuws. Normaal is dit twee dagen, maar voor de cliënten waar ik mee werk is het ongeveer 2 weken Kerst; een etentje bij de hobbyclub, de kookclub, bij de muziekclub, bij ouders thuis, op de woning, op de dagbesteding en als ze op verschillende locaties dagbesteding dan hebben ze daar ook allemaal een eigen kerstlunch met heel veel lekkere en calorierijke voeding. Vandaar dat ik met een paar cliënten die aan het lijnen zijn, feestelijke doch gezonde hapjes heb gekookt.

Vooraf heb ik ze een keuze laten maken uit de door mij geselecteerde hapjes en daarvan heb ik een brochure gemaakt. Het was supergezellig en het was erg lekker!! De brochure hebben ze meegenomen naar huis….in de hoop dat hij daar gebruikt zou worden. Mijn collega’s wilden hem ook hebben en één daarvan heeft de hapjes gemaakt. Leuk toch!!

FAQ items aan het laden...

Na de enthousiaste verhalen van de cliënten over de Kerst kookworkshop, was er nog een cliënt die het wel leuk leek om met mij te koken. Ze houdt erg van pizza, maar thuis kopen ze altijd kant en klare pizza’s. Dus heb ik voorgesteld om verse pizza te maken. Dit vond ze wel wat. Op een zaterdag is ze naar mij toegekomen en hebben we eerst de boodschappen gehaald voor een pizza al tonno en een pizza bolognese. Marloes zit in een rolstoel dus we hebben aan de eettafel alles gesneden, maar Marloes heeft ook de saus geroerd. Na afloop hebben we heerlijk gegeten en wat over was heeft ze mee naar huis genomen, in de hoop dat ze het thuis nu ook gaan maken.