De gezonde lessen heb ik gegeven op verschillende basisscholen in Hellevoetsluis, in opdracht van stichting PUSH. Ze bestonden uit vier verschillende lessen, te weten:

  • gezonde les beweging
  • gezonde les water drinken
  • gezonde les groente en fruit
  • gezonde les gezonde traktatie

Alle lessen heb ik samen met een stagiare voeding en dietetiek gegeven, samen met een medewerker van PUSH en later heb ik ze ook alleen gegeven. De lessen waren bestemd voor groep 5 en 6 en het beeldmateriaal (bewijs) hiervan is ook op deze pagina te bekijken.

Zelf heb ik gezonde lessen gemaakt voor groep 3 en 4, in opdracht van stichting PUSH. De lessen zijn hiernaast te zien.

Op de foto’s zijn de gezichten van de kinderen geblurd en tijdens het geven van de les, zijn de kinderen niet gefilmd, ivm privacy.

Zelf ben ik bezig geweest om een gezonde les te maken voor groep 3 en 4, in opdracht van stichting PUSH. De les is nog niet af, maar hieronder is al een opzet te zien. Ik ben hiervoor op een basisschool in groep 3 en 4 gaan observeren, omdat ik wilde ervaren wat de kinderen wel en niet kunnen, ivm bijvoorbeeld de opzet van de powerpoint (tekst en afbeeldingen) en de moeilijkheidsgraad van de quiz. De kinderen waren op het moment van observatie bezig met lezen, zo kon ik meteen inschatten en zien welke woordenschat de kinderen van de verschillende klassen hadden. ook heb ik van internet informatie gehaald over de mogelijkheden van kinderen van deze leeftijd en wat ze leren in groep 3/4. Ook ben ik te rade gegaan bij www.smaaklessen.nl

boodschappenspel
feedback gezonde lessen studiegenoot
feedback gezonde lessen medewerker Stichting PUSH