Dit studiejaar wilde ik mijn praktijkuren gaan inzetten voor presenteren, want ik wil dit wat vloeiender en minder houterig kunnen. Ook had ik het plan om een afvalclubje te starten met een aantal cliënten waar ik werk. Daarnaast wilde ik ook een aantal symposia bezoeken, omdat ik de praktijkuren van vorig jaar binnen mijn eigen werkveld had volbracht en het wel belangrijk vind om een ander netwerk op te bouwen.

Op mijn werk (dagbesteding met verstandelijk beperkte mensen) zijn er een aantal cliënten die bij een diëtiste komen en ik dacht dat deze mensen het wel leuk zouden vinden om hier gezamenlijk iets mee te doen. Een clubje waar je kunt praten over hoe moeilijk het lijnen wel niet is en hoe moeilijk het is om gezonde keuzes te maken, met elkaar op de weegschaal staan, gezond koken, wandelen, recepten uitwisselen, enz. Dit clubje staat nog in de ijstkast, wegens een aantal praktische problemen. Maar ik heb wel kookworkshops bij mij thuis gegeven aan cliënten en ben met fruitsessies begonnen op mijn werk.

Op de interne opleiding maatschappelijke zorg, van de stichting waar ik werk, wilde ik een gastles over voeding gaan geven. Dit zijn er uiteindelijk 2 geworden en een derde heb ik samen met 2 medestudenten gegeven op de CIOS.